# A HELYSZÍN

A Nemzeti Edzés Központ ad otthont a magyar válogatottaknak és a Magyar Tenisz Szövetségnek, de Junior Davis Kupa és Fed Kupa otthona is volt, ahogy a Korosztályos Mesterversenyé is, most pedig egy szinttel még feljebb lépünk és az ATP250-es tornának is helyet ad.

ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO Hungarian Tennis Association

#HUNOPEN

SZPONZORAINK

A budapesti ATP Tour 250-es férfi salakpályás torna egyéni döntőjét a világranglista 14. helyezettje, a francia Lucas Pouille és a brit Ajaz Bedene játszhatja, míg a párosban a Brian Baker, Nikola Mektic kettős a kolumbiai Juan Sebastian Cabal és Robert Farrah duóval csatázhat a győzelemért.

 

A nap első mérkőzése a 13 órakor kezdődő páros döntő lesz, ahol egy születésnapos is pályára lép; Brian Baker akár egy győzelemmel is megünnepelheti, hogy 32 éves lett. Partnere az a horvát Nikola Mektic, akivel idén Memphisben megnyerték életük első páros versenyét. A kolumbiai Cabal-Farrah páros már 9 versenyt nyert együtt, így nem mondunk sokat, ha egyértelműen ők a döntő esélyesei.

 

A nap fénypontja a 15 órakor kezdődő egyéni finálé lesz, ahol a torna első kiemeltje, Lucas Pouille a kvalifikációból felkerült brit, Aljaz Bedenével találkozik. Mindkét játékos élete formájában játszik, mivel a francia egy ATP Masters elődöntő után (Monte-Carlo), míg Bedene egy 16-0-ás szériát követően csap össze. Korábban egyszer már találkoztak, és akkor kemény pályán Marseille-ben Pouille volt a jobb (7:5, 7:5), de most könnyen lehet az aktuális forma fog dönteni. „Nagyon kemény egy ellenfél, és jó játszik mostanában, így nehéz meccsre számítok, de élvezni szeretném a döntőt és egy tökéletes befejezése lenne a hétnek, ha nyernék” – nyilatkozta a francia, aki karrierje negyedik döntőjében második, idei első tornagyőzelmére pályázik.

 

Aljaz Bedene sem rutintalanul lép pályára egy ATP-torna döntőjében. Chennaiban két évvel ezelőtt már járt ilyen magasságokban, de akkor Stan Wawrinkától 6:3, 6:4 arányban kikapott. Érdekesség, hogy akkor is a selejtezőből jutott el a fináléig, viszont nem sikerült győznie, így lehet éppen Budapest lesz a helyszíne élete első ATP tornagyőzelmének. „Mindig jó dolog egy döntőt játszani, főleg egy ilyen sorozattal a hátam mögött, szóval már nagyon várom” – mondta Bedene a Laslo Djere elleni győzelmét követően. A 27 éves brit tornagyőzelme esetén a 68. helyről a 41. hely környékére ugrik előre és Nicolas Mahut 2015-ös 's'-Hertogenboschban aratott győzelme óta az első selejtezős lenne, aki ATP tornát tud nyerni.

 

A játékosok útja a döntőbe:

Lucas Pouille

- Jiri Vesely 63 46 76(4)

- Martin Klizan 64 63

- Paolo Lorenzi 62 75

 

Aljaz Bedene

- Federico Gaio 64 62

- Marius Copil 63 67(2) 61

- Marius Copil 75 62

- Robin Haase 64 64

- Ivo Karlovic 64 63

- Laslo Djere 62 64

 

 

Felvirradt a döntő napja!