# A HELYSZÍN

A Nemzeti Edzés Központ ad otthont a magyar válogatottaknak és a Magyar Tenisz Szövetségnek, de Junior Davis Kupa és Fed Kupa otthona is volt, ahogy a Korosztályos Mesterversenyé is, most pedig egy szinttel még feljebb lépünk és az ATP250-es tornának is helyet ad.

ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO Hungarian Tennis Association

#HUNOPEN

SZPONZORAINK

A Gazprom Hungarian Open mai elődöntői közül az elsőn két olyan játékos csapott össze, akik karrierjük első ATP tornagyőzelmére pályáznak Budapesten, míg a másodikon két olyan kiemelt játékos, akik karrierjük második tornagyőzelméért küzdenek fővárosunkban. A 2015-ös sydney-i ATP verseny óta most először jutott két selejtezős az elődöntőbe.

 

Az első elődöntőben a szerbiai magyar Laslo Djere és a brit Aljaz Bedene először játszott az ATP Touron, 2013-ban azonban egy Challenger tornán már egyszer találkoztak, akkor Bedene diadalmaskodott. Mindketten első tornagyőzelmükért küzdenek Budapesten, legutóbb pedig 2015-ben Nicolas Mahut-nek sikerült selejtezősként versenyt nyerni s’-Hertogenboschban. Djerének ez az első, míg Bedenének a negyedik ATP elődöntője volt, utóbbinak azonban az első salakon, az eddigi hármat az indiai Chennaiban érte el. Bedene a héten mindössze egyszer vesztette el adogatását, Djere pedig 29 breaklabdából 21-et hárítani tudott.

 

A verseny előtt két salakos ATP Challenger tornát megnyerő Bedene nem hagyott helyet Djerének a kibontakozásra, 62 64-re nyert és idei első, karrierje második döntőjébe jutott be.

 

A másik elődöntőben az 1. kiemelt Lucas Pouille 2-0-s egymás elleni mérleggel rendelkezett ellenfele, a 6. kiemelt olasz Paolo Lorenzi ellen. Mindketten idei második és karrierjük negyedik döntőjéért léptek pályára és mindketten karrierjük második tornagyőzelmét szeretnék megszerezni. A múlt héten Monte Carloban találkoztak, ahol a francia nyert 62 64-re.

 

Pouille ezúttal is jobbnak bizonyult, 62 75-re nyert és bejutott ide második döntőjébe, ahol idei első tornagyőzelmét gyűjtheti be.

 

A nap első mérkőzésén a páros elődöntőben a kilenc ATP tornagyőzelemmel rendelkező Juan Sebastian Cabal/Robert Farah és a Robin Haase/Dominic Inglot páros lépett pályára, a kolumbiai kettős pedig 63 67(7) 10-3-ra nyert és idei harmadik döntőjükben idei második tornagyőzelmükért lépnek pályára a Brian Baker/Nikola Mektic páros ellen.

 

Egyéni elődöntők:

Aljaz Bedene- Laslo Djere 62 64

Lucas Pouille- Paolo Lorenzi 62 75

 

Páros elődöntő:

Juan Sebastian Cabal/Robert Farah - Robin Haase/Dominic Inglot 63 67(7) 10-3

 

 

 

 

Lucas és Aljaz a döntőben