# A HELYSZÍN

A Nemzeti Edzés Központ ad otthont a magyar válogatottaknak és a Magyar Tenisz Szövetségnek, de Junior Davis Kupa és Fed Kupa otthona is volt, ahogy a Korosztályos Mesterversenyé is, most pedig egy szinttel még feljebb lépünk és az ATP250-es tornának is helyet ad.

ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO Hungarian Tennis Association

#HUNOPEN

SZPONZORAINK

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a Gazprom Hungarian Openen. A mai napra előrejelzett esős időjárás elkerülte a verseny helyszínéül szolgáló Nemzeti Edzés Központot, így zavartalanul került megrendezésre a maradék négy másodikkörös mérkőzés.

 

A center pálya programjának első mérkőzésén a szerencsés vesztes ukrán Sergiy Stakhovskiy (101.) lépett pályára a 6. kiemelt olasz Paolo Lorenzi (38.) ellen, akit három éve egyszer már legyőzött és most sem volt messze a meglepetés, az olasz játékos 64 36 63-ra győzött és idei harmadik negyeddöntőjébe jutott be.

 

A nyolc között azzal az Andrey Kuznetsovval (87.) csaphat össze holnap, aki ma nagy meglepetésre a 3. kiemelt Fabio Fogninit (29.) búcsúztatta 63 36 76(4)-tal a center pálya második összecsapásán.

 

Ezt követően következett a torna 1. kiemeltje, Lucas Pouille, aki a múlt heti Monte Carloi elődöntőjével a világranglista 14. helyére jött előre, mely eddigi legjobb helyezése. A francia életében először 1. kiemelt egy ATP tornán és karrierje második tornagyőzelmére pályázik Budapesten, ahol ma a cseh Jiri Vesely (58.) ellen lépett pályára.

 

A cseh korábban kétszer már le tudta győzni Pouille-t, és ez most is majdnem sikerült neki. A játékosokat az sem zavarta meg, hogy a döntő szettben 4-3-nál elkezdett esni az eső, folytatták a játékot, Veselynek pedig 5-4-nél két meccslabdája is volt. Ezeket Pouille hárítani tudta és végül 63 46 76(4)-ra megnyerte a találkozót.

 

Az amerikai Bjorn Fratangelo (150.) életében először vert TOP30-as versenyzőt az első körben, amikor búcsúztatta Gilles Simont. A selejtezőből feljutott játékos ma Klizannal (59.) nézhetett szembe, aki idén már két negyeddöntőbe is bejutott és most a harmadikba is, miután 63 62-re verte az amerikait.

 

A negyeddöntők:

(1.) Lucas Pouille- Martin Klizan

(6.) Paolo Lorenzi- Andrey Kuznetsov

(4.) Fernando Verdasco- Laslo Djere

(2.) Ivo Karlovic- Aljaz Bedene

 

Párosban már az elődöntők összecsapásai is kiderültek. Az 1. kiemelt Oliver Marach/Mate Pavic páros 76(5) 75-re kikapott a Robin Haase/Dominic Inglot párostól, a 2. kiemelt Max Mirnyi/Treat Huey páros azonban 76(8) 46 10-4-re legyőzte a Sam Groth/Robert Lindstedt párost.

 

Páros elődöntők:

(3.) Juan Sebastian Cabal/Robert Farah- Robin Haase/Dominic Inglot

(2.) Treat Huey/Max Mirnyi- (4.) Brian Baker/Nikola Mektic

 

 

 

 

 

Lucas Pouille a nyolc között