# A HELYSZÍN

A Nemzeti Edzés Központ ad otthont a magyar válogatottaknak és a Magyar Tenisz Szövetségnek, de Junior Davis Kupa és Fed Kupa otthona is volt, ahogy a Korosztályos Mesterversenyé is, most pedig egy szinttel még feljebb lépünk és az ATP250-es tornának is helyet ad.

ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO Hungarian Tennis Association

#HUNOPEN

SZPONZORAINK

Két hatalmas meglepetés született a Gazprom Hungarian Open negyeddöntőiben, melynek végén két selejtezős játékos is az elődöntőbe jutott.

 

A nap kezdetén a magyar származású szerb Laslo Djere lépett pályára a 4. kiemelt Fernando Verdasco ellen. A 184. helyen álló 21 éves játékos élete legjobb formájában van, Daniil Medvedevet és Viktor Troickit is legyőzte a verseny során, ma pedig egy újabb nehéz mérkőzés elébe nézett.

 

A papírformának megfelelően Verdasco nagyon erősen kezdett, 6-2-re megnyerte az első szettet, majd a második játszma szoros volt, mégis meccslabdához jutott a spanyol 5-4-nél, ezt azonban Djere hárítani tudta, majd rövidítésben megnyerte a szettet, az esős körülmények pedig neki kedveztek, nem sokkal később már ő ünnepelhette élete legnagyobb győzelmét a 26 76(4) 62-es sikerrel.

 

Djere az elődöntőben a szintén selejtezős Aljaz Bedene (68.) ellen játszhat, aki 3-0-ra alakította mérlegét a 2. kiemelt Ivo Karlovic ellen, miután 64 63-ra legyőzte a 22. helyen álló horvátot.

 

A felső ágon az 1. kiemelt Lucas Pouille (14.) tegnap két mérkőzéslabda hárítása után győzte Jiri Veselyt és ma is nehéz ellenfele volt Martin Klizan (59.) személyében, ezúttal azonban nem hagyta döntő szettesre a meccset és 64 63-ranyert, ezzel pedig sorozatban második versenyén jutott elődöntőbe. A négy között, idei második döntőjéért Paolo Lorenzi ellen léphet pályára, aki 64 64-re nyert Andrey Kuznetsov ellen.

 

Eredmények:

Egyéni negyeddöntők
[1] L. Pouille (FRA) d M. Klizan (SVK) 64 63
[Q] A. Bedene (GBR) d [2] I. Karlovic (CRO) 64 63
[Q] L. Djere (SRB) d [4] F. Verdasco (ESP) 26 76(4) 62
[6] P. Lorenzi (ITA) d A. Kuznetsov (RUS) 64 64

Páros elődöntő
[4] B. Baker (USA) / N. Mektic (CRO) d [2] T. Huey (PHI) / M. Mirnyi (BLR) 64 62

 

 

 

 

Menetel az első kiemelt