BEDENE MÁR HÉTFŐN KEZD

Véget ért a selejtező a Gazprom Hungarian Openen. Hubert Hurkacz (185.), Jurgen Zopp (137.) és két olasz, Matteo Berrettini (105.) és Lorenzo Sonego (159.) jutott fel a főtáblára, szerencsés vesztesként pedig a német Yannick Maden (132.) és a szintén olasz Marco Cecchinato (100.) is a legjobb 28 közé került.

Fucsovics Marci Madent kapta az első körre, aki ellen két éve Portotozban már játszott és döntő szettben nyerni tudott ellene, Balázs Attila pedig Berrettini ellen készülhet, akivel még nem találkozott eddig.

A hétfői napon Marci és Attila párosa lép majd pályára, egyéniben pedig mindketten, sőt Piros Zsomborral (aki Youzhny ellen játszik) együtt mindhárman kedden lépnek majd pályára, méltán nevezhető tehát magyar keddnek a holnap utáni játéknap.

Hétfőn kezdi meg a szereplést többek között Marius Copil és Aljez Bedene is, akiknek bőven van magyar kötődésük, hiszen a román pár éve megnyerte a budapesti ATP Challenger versenyt, az 5. kiemelt szlovén pedig tavaly döntőt játszhatott Lucas Pouille ellen az ATP tornán.

Szeretettel várunk mindenkit a Budapart Kopaszi Gáton holnap is és egész héten. Jegyeket a www.teniszjegyek.hu oldalon vagy a helyszínen kaphattok.

Matteo Berrettini (ITA, 105).–Elias Ymer (SWE, 133.) 6:4, 7:5

A februári, budapesti Challenger versenyen is részt vevő svéd Elias Ymer a főtáblára kerülésért az olasz Matteo Berrettinivel csapott össze. A két teniszező még soha nem játszott egymással, de az olasz majd 30 hellyel előrébb áll a világranglistán, így ő volt esélyesebb a találkozó előtt.

Az első szettben 3:3-ig kiegyenlített volt a találkozó, mindketten magabiztosan adogattam, ám ezután a fiatal Ymer keze megremegett, és elvesztett szervája a szettbe került.

A második játszma hasonlóan kiélezett volt, egészen 5:5-ig nem sikerült brékelnie egyik játékosnak sem. 5:5-nél már 40:15-re is vezetett a svéd saját szervájánál, mégsem tudta hozni azt, Berrettini ismét brékelt, így ő lesz ott a főtáblán.

Hubert Hurkacz (POL, 185.)– Thiago Monteiro (BRA, 126.) 2:6, 7:5, 6:3

A Baghdatist búcsúztató lengyel Hurkacz Thiago Monteiróval csapott össze vasárnap délután a főtáblára jutásért. A kiegyenlített kezdést követően 2:2-nél a brazil fiú sebességet váltott, és kevesebb mint fél óra alatt lezárta az első játszmát.

A második szett maratoni küzdelmet hozott, nem találtak fogást egymáson a felek. 5:4-nél Monteiro még hárította Hurkacz játszmalabdáját, ám 6:5-nél már brékelni tudott a lengyel, így következhetett a döntő játszma.

A harmadik szettben 2:1-nél vette el ellenfele adogatását Hurkacz, és meg is őrizte előnyét a játszma végéig, ami főtáblára jutást ért számára.

További eredmények:
Marco Cecchinato (ITA, 100.)– Jurgen Zopp (EST, 137.) 4:6, 2:6
Lorenzo Sonego (ITA, 159.)– Yannick Maden (GER, 132.) 6:4, 6:4

HÉTFŐI JÁTÉKREND

CENTER PÁLYA kezdés: 11:00
J. Millman (AUS) vs R. Albot (MDA)
M. Basic (BIH) vs [LL] M. Cecchinato (ITA)
M. Copil (ROU) vs [5] A. Bedene (SLO)

Nem előbb, mint 16:30

F. Martin (FRA) / P. Raja (IND) vs [WC] A. Balazs (HUN) / M. Fucsovics (HUN)

1-es PÁLYA kezdés 13:00
H. Podlipnik-Castillo (CHI) / A. Vasilevski (BLR) vs [2] B. McLachlan (JPN) / J. Struff (GER)
[Q] H. Hurkacz (POL) vs [Q] L. Sonego (ITA)

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png