BERRETTINI A BAJNOK

A világranglista 55. helyén álló olasz Matteo Berrettini lett a 2019-es Hungarian Open győztese. A bombaerős szervákkal operáló játékos ellenfele az első ATP tornagyőzelmére pályázó szerb Filip Krajinovic (105.) volt, aki az első szettet meg is nyerte 6-4-re, Berrettini azonban fordítani tudott és 1 óra 41 perc után ütőjét a földre dobva ünnepelte karrierje 46 63 61-es sikerét és második ATP tornagyőzelmét.

"Nehéz mérkőzés volt, szetthátrányból kellett fordítanom, de igyekeztem koncentrált maradni. A szervám sokszor sokat segített és a torna során végig az adogatásom és az erős ütéseim voltak a fegyvereim, amit szerencsére ma is sikerrel alkalmaztam. A tenisz egy jó sport, főleg az ilyen pillanatok miatt, de azért a sok utazás és a távollét nem mindig a legjobb számunkra. Innen is szeretném megköszönni apukámnak - aki ma nincs itt -, hogy végig támogat karrierem során és folyamatosan mutatja az irányt. Köszönöm, hogy ilyen sokan kijöttetek szurkolni a zord idő ellenére is. Tavaly itt jártam akkor kibicsaklott a bokám, idén is megtörtént, jövőre ha eljövök remélem nem fog újra megismétlődni" - nyilatkozta Berrettini a mérkőzést követően. 

Az olasz játékos 250 ATP ponttal és 90.390 euróval lett gazdagabb, a pontoknak köszönhetően pedig a 37. helyre lép előre, mely karrierje legjobbja lesz.

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png