ELKÉSZÜLT A SORSOLÁS

Viktor Troicki és Balázs Attila volt a két segítő a főtábla sorsolásán, mely magyar szempontból nem mondható rossznak.

 

A Clark Ádám téren nemrég megépült Clark Hotel tetején megtartott sorsoláson az első négy kiemelt nem kapott ellenfelet az első körben, így Lucas Pouille, Damir Dzumhur, Richard Gasquet és Denis Shapovalov szerdánál korábban biztosan nem kezd a Budapart Kopaszi Gáton.

 

Lesz azonban addig is látnivaló, hiszen Fucsovics Marci (59.), Balázs Attila (184.) és Piros Zsombor (471.) is hazai közönség elé lép majd és számos jónak ígérkező egyéni és páros meccs is lesz az első fordulóban.

 

Marci a felső negyedbe került Pouille ágára, első ellenfele pedig egy, a selejtezőből felkerült játékos lesz, de Attila is a kvaliból kap majd ellenfelet az első fordulóra. Az első ATP főtáblás szereplésére készülő Piros Zsombor ma Shapovalovval edzett, hamarosan azonban egy másik egykezes fonákossal, az orosz Mikhael Youzhnyval (97.) mérheti össze erejét.

 

Az orosz hatalmas rutinnal rendelkezik, de Zsominak sikerült már elkapnia Youzhny-szintű játékost a közelmúltban, így reménykedhetünk egy újabb meglepetésben. Attila a második, Zsomi pedig a harmadik negyedbe került.

 

A második körben Marcinak Troicki (70.) vagy Marterer (73.) lesz az ellenfele amennyiben nyer, míg Attilára Copil (86.) vagy a tavalyi dönts Bedene (58.) várhat majd.

 

A táblát ide kattintva tudjátok letölteni.

Elsőkörös párosítások:

1] L. Pouille (FRA) - Bye
J. Millman (AUS) vs. R. Albot (MDA)
M. Marterer (GER) vs. V. Troicki (SRB)
selejtezős/szerencsés vesztes vs. [6] M. Fucsovics (HUN)


[3] R. Gasquet (FRA) - Bye
Qualifier/Lucky Loser vs. selejtezős/szerencsés vesztes

[WC] A. Balazs (HUN) vs. selejtezős/szerencsés vesztes
M. Copil (ROU) vs. [5] A. Bedene (SLO)


[8] A. Seppi (ITA) vs. T. Fabbiano (ITA)
[WC] Z. Piros (HUN) vs. M. Youzhny (RUS)
N. Basilashvili (GEO) vs. P. Lorenzi (ITA)
[4] D. Shapovalov (CAN) – Bye


[7] J. Struff (GER) vs. L. Djere (SRB)
[WC] A. Bublik (KAZ) vs. D. Istomin (UZB)
M. Basic (BIH) vs. selejtezős/szerencsés vesztes
[2] D. Dzumhur (BIH) – Bye

 

Párosban Marci és Attila párosa képviseli a magyar színeket, első ellenfelük pedig a Martin/Raja francia/indiai páros lesz. Érdemes a párosokat is megnézni, hiszen Shapovalov, Dzumhur és Pouille is bevállalta ezt a versenyszámot is.

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png