INTERJÚ MARIN CILIC-CSEL

A budapesti ATP torna 1. kiemeltje, Marin Cilic a keddi napon tartott sajtótájékoztatóján válaszolt az újságírók kérdéseire.

A horvát játékos elmondta, hogy a Monte Carlo-i búcsúja után döntöttek úgy a stábjával, hogy beiktatnak még egy salakos versenyt. "Úgy hallottam, hogy az utóbbi két évben nagyon jó munkát végeztek a szervezők, ezért döntöttem amellett, hogy szabadkártyáért folyamodok a szervezőkhöz. Úgy gondolom nem bántam meg, ez egy nagyon kedves, családias  verseny, örülök, hogy Budapesten lehetek."

Mentálisan és fizikailag is jól vagyok. Volt egy kisebb térdproblémám és a formám sem az igazi, de tudom, hogy jó úton járok. Próbálok minél több meccset játszani, hogy újra formába lendüljek és erre kiválóan alkalmas ez a torna."- mondta a korábbi 3. helyezett.

Az utóbbi hónapok nem úgy alakultak számára, ahogy szerette volna, mégis megtartotta motivációját a 2014-es US Open-bajnok: "Mindig fel kell tenni a kérdést, hogy miért játszol. Én nagyon szeretem a teniszt és a lehető legjobban akarom csinálni. Ez ilyen egyszerű, mégis nagyon nehéz, hiszen mindenki éhes a sikerre. Ott vannak a fiatalok, a legjobbak és mindenki más, akik mind-mind ki vannak éhezve. Összességében véve nagyon tudatosnak és eltökéltnek kell lenned és bíznod kell az elvégzett munkában.

A horvát játékos azt is elmondta, hogy Roger Federerrel ellentétben valószínűleg nem lesz annyi ideig a pályán.: "Nagyon sok játékost láttam jönni és menni. Úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem az évek alatt és még sokáig játszhatok."

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png