KEDDI ÖSSZEFOGLALÓ

Kétségkívül Balázs Attila győzelme volt a keddi nap legnagyobb meglepetése az 52. helyezett lengyel Hubert Hurkacz-cal szemben, a magyar játékos pedig ezzel karrierje legnagyobb győzelmét aratta. 

A nap azonban nem indult ilyen jól, hiszen reggel két sajnálatos lemondás is történt, Damir Dzumhur és a múlt heti döntőjével a 24. helyre feljövő Dusan Lajovic is visszalépett. A bosnyák játékos helyért a fehérorosz Egor Gerasimov lépett, míg Lajovicot az olasz Jannik Sinner helyettesíti a főtáblán.

 

Utóbbi érinti jobban a magyar drukkereket, hiszen Valkusz Máté játszott volna Lajovic-csal, így viszont egy jóval egyszerűbb, de azért egyáltalán nem lebecsülendő feladat előtt áll a 21 éves magyar.  Aki ugyanis látta Sinnert a selejtezőben játszani, az meggyőződhetett arról, hogy a 17 éves olasz nem véletlenül nyert már ATP Challenger és több ITF Pro versenyt is, ráadásul a ranglistán is Máté előtt van, igaz nem sokkal, Máté a 323., Sinner pedig a 314. helyen áll.

Gerasimov nem tudott élni a lehetőséggel és 63 62-re kikapott a francia Pierre-Hugues Herbert-től, Robin Haase 6(4) 63 62-re győzte le Thomas Fabbianot, a 16 között pedig a 2. kiemelt Borna Coric lesz az ellenfele, míg a német Peter Gojowczyk 75 64-re nyert a dél-afrikai Lloyd Harris ellen.

A center pályán a tavalyi döntős John Millman magabiztos 61 62-es sikerrel kezdett a szerb Miomir Kecmanovic ellen, majd Balázs Attila győzelme meg is adta az ausztrál következő ellenfelét.

A nap utolsó találkozóján aztán Laslo Djere, a verseny 2017-es elődöntőse nagy csatát vívott Ernests Gulbis-sal. A lett játékos két meccslabdát is hárított a második szettben, majd breakelőnnyel vezetett a döntő játszmában, a szerb játékos azonban végül 64 67(6) 76(2)-ra nyerni tudott és a Valkusz-Sinner meccs győztesére vár.

Ez a meccs ma lett volna, az esőzések miatt azonban csúszott a program, így végül a szerdai napra került át.

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png