KÉT SZERB A NÉGY KÖZÖTT

Kialakult a legjobb négy mezőnye, melyben két szerb játékos is van. Filip Krajinovic, Laslo Djere, Pierre-Hugues Herbert és Matteo Berrettini folytatja a küzdelmeket a trófeáért.

A francia játékos párosban a karrier Grand Slamet is megcsinálta, de nem tipikus páros játékos, egyéniben is nagyszerűen játszik és ezt épp a verseny történetének első magyar negyeddöntőse, Balázs Attila bánta, aki 63 64-es vereséget szenvedett tőle, a francia pedig első salakpályás elődöntőjébe jutott be.

Ellenfele Filip Krajinovic lesz, aki már öt győzelemnél tart a Hungarian Openen. A selejtezőből induló szerb 64 75-re győzte le a 2. kiemelt Borna Coricot, mely karrierje egyik legnagyobb győzelme volt. A 105. helyezett szerb legutóbb akkor nyert ilyen sok meccset egymás után, amikor 2017-ben a párizsi Masters versenyen a döntőig jutott.

A felső ágon a Marin Cilicet legyőző Pablo Cuevas 63 16 63-as vereséget szenvedett az olasz Matteo Berrettinitől, aki második elődöntőjét játszhatja ATP versenyen a szerb Laslo Djere ellen. A magyar származású szerb 36 62 63-mal vetett véget a 4. kiemelt grúz Nikoloz Basilashvili versenyének.

Párosban a A Skupski testvérek már a döntőbe jutottak a párosok versenyében, de az még kérdés, hogy ausztrál-holland vagy német kettős ellen kell megküzdeniük a trófeáért. A Daniell/Koolhof – Krawietz/Mies páros mérkőzés nyitja a centerpálya programját, majd 14 órától jönnek az egyéni elődöntők.

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png