KIALAKULT A NEGYEDDÖNTŐ

Az 1. kiemelt és címvédő Lucas Pouille (14.) és a 4. kiemelt Denis Shapovalov is búcsúzott a Gazprom Hungarian Opentől, így az első négy kiemelt már nincs versenyben.

 

A 8. kiemelt Andreas Seppi (55.) 61 62-re verte Mikhail Youzhnyt (100.), ellenfele a nyolc között pedig a grúz Basilashvili (79.) lesz, aki nagy meglepetésre 62 64 arányban legyőzte a 4. kiemelt Denis Shapovalovot (43.). Az olasz játékos (aki sorozatban 13. éve végzett a TOP100-ban a tavalyi év végén) ezzel 5-3-ra javította az orosz elleni mérlegét és a nyolc között ő az egyetlen, aki már rendelkezik ATP tornagyőzelemmel (Eastbourne, 2012 Belgrád és Moszkva), a grúz azonban egyre jobb formában van. A szezont nem kezdte jól, a két héttel ezelőtti marrakeshi versenyen elért negyeddöntő előtt nyolc meccséből hetet elvesztett, de Marrakeshben és a múlt héten egy ATP Challenger tornán is negyeddöntős volt.

A címvédő és 1. helyen kiemelt Lucas Pouille (14.) Indian Wellsben és Monte Carloban is az első meccsén búcsúzott, és Budapesten sem sikerült javítania, 63 64-es vereséget szenvedett a kiválóan játszó John Millman (94.) ellen, aki így bejutott a negyeddöntőbe.

Az ausztrál játékos legutóbb 2016-ban Winston Salemben játszott az elődöntőbe kerülésért, azon a versenyen, ahol a mai napig a legnagyobb győzelmét is aratta a 15. helyezett Gasquet legyőzésével.

Karrierje legnagyobb győzelme egy Yannick Maden (134.) elleni negyeddöntőt eredményezett ezzel, a szerencsés vesztes német ugyanis 61 63-ra verte honfitársát, a 74. helyezett Maximilian Marterert (74.), ezzel a 2015-ös aucklandi viadal óta először van két szerencsés vesztes a nyolc között.

A pénteki napot a 7. kiemelt, még párosban is érdekelt Jan-Lennard Struff kezdi a selejtezős és a 2. kiemelt Dzumhurt búcsúztató Marco Cecchinato ellen 11 órakor, majd őket követi Seppi és Basilashvili, utánuk pedig Lorenzo Sonego és Aljaz Bedene következik, a center pálya programját pedig a Millman- Maden párharc zárja.

Közben az 1-es pályán nem előbb, mint délután 1 órakor megkezdődik az első páros elődöntő, melyet a 4. kiemelt Middelkoop/Molteni páros vív majd a McLachlan/Struff kettőssel szemben. Utóbbi duó ma 63 63-ra verte Balázs Attilát és Fucsovics Mártont, ezzel a magyar játékosok elfogytak a versenyen.

Érdekesség, hogy amennyiben mind a három olasz játékos nyer, akkor az 1987-es St. Vincentben rendezett ATP torna óta először lenne három olasz az elődöntőben ATP Tour versenyen (3 olasz a nyolc között legutóbb tavaly Umagban volt).

JÁTÉKREND 2018. ÁPRILIS 27.- PÉNTEK
CENTER PÁLYA KEZDÉS 11.00

[7] J. Struff (GER) vs [LL] M. Cecchinato (ITA)
[8] A. Seppi (ITA) vs N. Basilashvili (GEO)
[Q] L. Sonego (ITA) vs [5] A. Bedene (SLO)

NEM ELŐBB, MINT 16.30
J. Millman (AUS) vs [LL] Y. Maden (GER)

1-ES PÁLYA START NEM ELŐBB, MINT 13.00

After Suitable Rest - [4] M. Middelkoop (NED) / A. Molteni (ARG) vs [2] B. McLachlan (JPN) / J. Struff (GER)

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png