MAGYAR SZABADKÁRTYÁSOK

Három magyar játékos is főtáblás lesz a szombaton a selejtezőkkel elinduló budapesti ATP versenyen, a Gazprom Hungarian Openen.

Az 59. helyezett Fucsovics Marci alanyi jogon főtáblás, mellette pedig két magyar kapott szabadkártyát a főtáblára.

Egyikük a hétszeres magyar bajnok Balázs Attila, aki idén már három ITF Pro versenyt megnyert, köztük egy 25.000 dollárosat két hete Portugáliában. A 184. helyen álló magyar tavaly a selejtező döntőjében kapott ki, idén azonban a főtábla mezőnyét erősíti.

A másik szabadkártyát a már tavaly is óriási sikereket elérő 18 éves Piros Zsombor kapta. A 471. helyen álló játékos 2017-ben megnyerte a junior Ausztrál Opent egyéniben és a junior Roland Garrost párosban, valamint a korosztályos EB-t és a felnőtt OB-t is behúzta, idén pedig az év eleji Ausztráliai túra során okozott pár kellemetlen percet az ATP Tour-on régóta szereplő játékosok ellen.

Zsombinak ez lesz az első főtáblás szereplése az ATP Tour-on, tavaly a seletező első körében állították meg.

A selejtezőben is drukkolhatunk azonban magyaroknak, a szombaton kezdődő kvalifikációban ugyanis Valkusz Máté (612.) és Nagy Péter (525.) szabadkártyával lehet ott.

Máté nemrég megszerezte első profi tornagyőzelmét az ITF Pro sorozatban és megnyerte a fedettpályás Országos Bajnokságot is, Peti pedig kétszeres egyéni és négyszeres páros győztes az ITF Pro sorozatban, sőt kétszeres magyar bajnoknak is mondhatja magát.

A selejtező sorsolása pénteken, a főtábláé pedig szombaton délután lesz.

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png