MARCO CECCHINATO A BAJNOK

Egy fantasztikus történet végére ért Marco Cecchinato, a 92. helyen álló olasz játékos, aki múlt héten a Gazprom Hungarian Open selejtezőjében búcsúzott a ersenytől.

Aztán pár utolsó pillanatos lemondás miatt szerencsés vesztesként feljutott a főtáblára és ha már így alakult, akkor rendesen megragadta az alkalmat. Morza Basic, a 2. kiemelt Damir Dzumhur, a 7. kiemelt Jan-Lennard Struff és a 8. kiemelt Andreas Seppi legyőzésével bejutott élete első ATP döntőjébe, ahol ma az ausztrál John Millman volt az ellenfele.

A 94. helyezett ausztrál és a tavalyi döntős Aljaz Bedene nyitotta a vasárnapi játéknapot, az szombati napon félbeszakadt elődöntő döntő szettjével, melyet végül hihetetlen izgalmak közepette három meccslabdát hárítva nyert meg és 26 76(3) 76(5)-tal jutott a későbbi döntőbe.

Neki is ez volt karrierje első fináléja, melyben azonban az olasz játékos bizonyult jobbnak 75 64 arányban, így ő örülhetett első ATP tornagyőzelmének, amivel 33 helyet lép előre és az 59. helyre kerül az ATP világranglistán.

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png