OLASZ ELŐDÖNTŐ LESZ

A Gazprom Hungarian Open mai negyeddöntőiből három olasz játékos is az elődöntőbe kerülhetett, erre pedig legutóbb 1987-ben az olaszországi St. Vincentben volt példa.

 

Egész jól is indult ebből a szempontból a nap, hiszen a szerencsés vesztes Marco Cecchinato (92.) 57 64 62-re legypőzte a 7. kiemelt német Jan-Lennard Struffot (61.) és először jutott be ATP torna elődöntőjébe, ahol honfitársa, a 8. kiemelt Andreas Seppi (55.) vár majd rá.

 

A háromszoros ATP tornagyőztes 34 éves olasz 64 76(3)-ra verte Nikoloz Basilashvilit egy nagyon élvezetes meccsen és a 2015-ös hamburgi viadal óta először jutott salakpályás elődöntőbe és holnap karrierje kilencedik ATP-döntőjéért játszhat.

 

Az olaszok tehát 2-0-ra vezettek az első két meccs után, akkor viszont jött a tavalyi döntős Aljaz Bedene (57.), az 5. kiemelt szlovén pedig 63 26 62-re legyőzte az első ATP-negyeddöntőjét játszó, 22 éves selejtezős Lorenzo Sonegot (159.) és sorozatban harmadik döntőszettes győzelmét és hatodik ATP-elődöntőjét ünnepelhette, az olasz csúcsbeállítás pedig ezzel elmaradt.

 

A center pálya utolsó meccsén a tegnap az 1. kiemelt és címvédő Lucas Pouille-t búcsúztató ausztrál John Millman (94.) lépett a közönség elé, ellenfele pedig a szintén 28 éves német Yannick Maden (134.) volt, aki először jutott be a nyolc közé ATP tornán.

 

Mindketten nagyon küzdöttek, a döntő szettben Maden 2-5-ről jött vissza 4-5-re, amikor a bíró sötétedés miatt lefújta a mérkőzést, melyet holnap folytatnak a felek 26 61 64-es Millman-vezetésről úgy, hogy az ausztrál adogat.

 

Párosban ma egy elődöntőt rendeztek, melyet a 4. kiemelt Matwe Middelkoop/Andres Molteni holland/argentin páros nyert a 2. kiemelt Ben McLachlan/Jan-Lennard Struff kettőssel szemben.

 

A szombati játéknap a második páros elődöntővel kezdődik, ahol a Marcin Matkowski/Nicholas Monroe kettős a Dominic Inglot/Franko Skugor kettőssel küzd meg.

Ezt követi az olasz házirangadó Andreas Seppi és Marco Cecchinato között. Legutóbb 2014-ben találkoztak egymással, akkor salakon, Umagban Seppi győzött, három szettben.  

JÁTÉKREND 2018. ÁPRILIS 28., - SZOMBAT

CENTER PÁLYA kezdés 12.30
J. Millman (AUS) vs [LL] Y. Maden (GER) 26 61 54
M. Matkowski (POL) / N. Monroe (USA) vs D. Inglot (GBR) / F. Skugor (CRO)

Nem előbb, mint 14.00

[8] A. Seppi (ITA) vs [LL] M. Cecchinato (ITA)
J. Millman (AUS) or [LL] Y. Maden (GER) vs [5] A. Bedene (SLO) 

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png