ZSOMBOR BÚCSÚZOTT

Ma a selejtező első fordulójával elrajtolt a Hungarian Open, a budapesti ATP250-es salakpályás teniszverseny.

Már a kvaliban nagyszerű mezőny jött össze, érdemes volt kilátogatni a Sport11-be, ahol ma Piros Zsombor volt az egyetlen magyar a pályán. A 370. helyezett szabadkártyás magyar játékos teljesen egyenrangú ellenfele volt a 106. helyen álló német Yannick Madennek, aki tavaly a negyeddöntőig jutott a versenyen.

A két játékos az első szettben kiélezett játékot produkált és csak kicsin múlt, hogy a német hozta a játszmát, a második szettben azonban Zsombor lehengerlő teniszt produkált és kiegyenlített. Sajnos ez túlságosan megviselte a testét, mely a döntő szettre cserben hagyta. Maden 3-0-ra elment, Zsombi pedig ápolást kért. Ez segített is neki, újra lendületbe jött, de sajnos a breakhátrányt nem sikerült ledolgoznia, Maden pedig 64 16 63-ra győzedelmeskedett.

 

A főtáblára kerülésért a #NextGen egyik képviselője, a 17 éves olasz Jannik Sinner lesz az ellenfele, aki már ATP Challenger versenyt is nyert, most pedig első ATP főtáblás szereplését szeretné elérni fővárosunkban. A fiatal olasz a cseh Lukas Rosol ellen 63 30-ra vezetett, amikor a cseh játékos feladni kényszerült a meccset.

 

A selejtezőben olyan nagy nevek is indulnak, mint Filip Krajinovic (104.), aki 75 62-re verte a februári budapesti ATP Challenger verseny döntősét, az olasz Roberto Marcorát, a selejtező döntőjében pedig a fehérorosz Gerasimov (135.) lesz az ellenfele, aki 63 62-re nyert az olasz Baldi ellen.

A selejtező 1. kiemeltje, a 91. helyezett Miomir Kecmanovic magabiztos 63 64-es győzelmet aratott az olasz Giannesivel szemben, a főtábláért pedig az igen rutinos, Budapesten készülő ukrán Sergiy Stakhovskiy (115.) lesz az ellenfele, míg a Daniel Gimeno-Travert 76(1) 63-ra legyőző dél-afrikai Lloyd Harris (94.) a német Matthias Bachingerrel (127.) mérheti össze erejét vasárnap.

Jegyeket a www.teniszjegyek.hu oldalon vásárolhattok.

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png