Alexander Bubliké

Tegnapi Monte Carlo-i búcsúját követően a korábbi világelső Novak Djokovic úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen szeretne játszani a jövő héten és vagy Budapestre, vagy Barcelonában teszi majd ezt meg.

A 12-szeres Grand Slam-győztes játékos nem nevezett egyik tornára sem, ezért szabadkártyára van szüksége mindehhez, az ügyeit intéző manager iroda pedig meg is kereste versenyigazgatónkat, akivel hosszasan tárgyaltak.

A tegnapi és mai tárgyalások végén azonban a klasszis edzőinek javaslatára végül a barcelonai versenyt választotta, így Balázs Attila és Piros Zsombor mellett Alexander Bublik kapta a torna harmadik szabadkártyáját.

A 21 éves kazah játékos jelenleg a 143. helyen áll a világranglistán, tavaly szeptemberben azonban 95. is volt és nagyon nagy tehetségnek tartják mindamellett, hogy nem csak a személyisége, de játéka is közönség szórakoztató.

Párosban is kiosztottuk a szabadkártyákat, Balázs Attila és Fucsovics Marci párosa, valamint a Marius Copil- Florin Mergea páros indulhat a főtáblán.

Sajnos történt egy lemondás is, Filip Krajinovic ma bejelentette, hogy bal lábsérülése miatt nem tud részt venni a versenyen.