A Lest a Hungarian Open jelenével kezdődik

# A HELYSZÍN

A Nemzeti Edzés Központ ad otthont a magyar válogatottaknak és a Magyar Tenisz Szövetségnek, de Junior Davis Kupa és Fed Kupa otthona is volt, ahogy a Korosztályos Mesterversenyé is, most pedig egy szinttel még feljebb lépünk és az ATP250-es tornának is helyet ad.

Helszin

Történelem

Ez az első alkalom, hogy Magyarország ATP World Tour rendezvénynek ad otthont!

Sok ATP Challenger bajnokság után elérkezett az ideje, hogy előrelépjünk, és idén a Magyar Tenisz Szövetség ad otthont ATP250 fordulónak.

A középpályás stadion kapacitása meghaladja a 2500-at, és a mérkőzéseket 3 pályára rendezik.

A torna Bukarestből Budapestre költözött, ahol Goran Ivanisevic (1993), Thomas Muster (1995), David Ferrer (2002), Gilles Simon (2007, 2008, 2012), Grigor Dimitrov (2014) és Fernando Verdasco (2016) diadalmaskodott. többek között.

Trófea

A Gazprom Hungarian Open ATP250-es verseny fődíja egy fantasztikusan szép váza, melyet a Rosenthal ajánlott fel.

A céget 1879-ben alapították Németországban, majd 1891-ben már saját porcelán üzemmel rendelkezett, 1904-ben pedig már 1200 alkalmazottal dolgoztak.

Az 1950-es években új lendülettel vágtak neki a modern igények kielégítésének, majd 1960-ban Nürnbergben saját kiállítótermet nyitottak. A 60-as évek végér a porcelángyártás mellett kifinomult belső dizájn kialakításával és kiegészítők gyártásával is elkezdett foglalkozni, ez pedig óriási siker lett.

Az 1998 és 2000 közötti technikai fejlesztéseknek hála a Rosenthal a világ egyik legmodernebb porcelángyártója lett, 1992-ben pedig együttműködést indított a Versace divatházzal, mely együttműködésből azóta is kiemelkedően magas színvonalú kifinomult használati tárgyak születnek.

www.rosenthal.de - Versace Jungle Animalier

Trofea Hungarian Open

Szabó Évát ünnepeltük

Szabó Évát ünnepeltük

Az örökös magyar bajnokot, Szabó Évát a Gazprom Hungarian Open elődöntői előtt köszöntöttük az Európai Tenisz Szövetség életműdíjának átadása alkalmából.

A hazai tenisz legendát közel 2500 néző éltette a díjátadáskor, Éva néni pedig beszédet is mondott a publikumnak és megköszönte a Magyar Tenisz Szövetség előterjesztését az Európai Szövetség felé.