ELMARAD A HUNGARIAN OPEN

Az ATP hat hétre felfüggeszti a versenyeket a koronavírussal kapcsolatos egészségügyi problémák miatt.

 

Az ATP bejelentette, hogy hat hétre felfüggeszti a férfiak profi tenisz versenyeit a koronavírus globális kitörése következtében fellépő egészségügyi és biztonsági kérdések fokozódása miatt. A felfüggesztés azt jelenti, hogy az elkövetkező hat hétre tervezett ATP Tour és az ATP Challenger események elmaradnak, ez pedig érinti a budapesti ATP tornát is.

 

A BNP Paribas Open nemrégiben történt visszavonását követően az érintett ATP Tour események a következőek: az Itau Miami Open, a Fayez Sarofim & Houston, a Hassan II Grand Prix Marrakechben, a Rolex Monte -Carlo Masters, a Barcelona Open Banc Sabadell és a Hungarian Open Budapesten.

 

A hathetes felfüggesztés az Egészségügyi Világszervezet szerdán tett nyilatkozatának nyomán jött létre, amely szerint a koronavírus globális járvány, valamint az is közrejátszott, hogy az Egyesült Államok 30 napos utazási korlátozás jelentett be  26 európai ország állampolgárai számára. A felfüggesztést számos helyi kormányzati rendelet is korlátozza, amely betiltja vagy törli a nyilvános összejöveteleket vagy eseményeket. Az ATP szorosan figyelemmel kíséri a koronavírushoz kapcsolódó gyorsan változó helyzetet, orvosszakértők és utazási tanácsadók tanácsát veszi figyelembe, és konzultál az összes helyi szabályozó hatósággal, valamint  folyamatosan ellenőrzi a naptárban a későbbi események megvalósíthatóságát.

 

Andrea Gaudenzi, az ATP elnöke azt mondta: „Ez nem egy könnyű döntés, és nagy veszteséget jelent a versenyek, a játékosok és a rajongók számára világszerte. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez az a felelősségteljes fellépés, amelyre ebben az időben szükség van a játékosok, a munkatársak, a szélesebb teniszközösség és az általános közegészség védelme érdekében a globális világjárvány idején. A sport világméretű jellege és a megkövetelt nemzetközi utazás a mai körülmények között jelentős kockázatokat és kihívásokat jelentenek, csakúgy, mint a helyi hatóságok által kiadott egyre korlátozóbb irányelvek. Ezt napi rendszerességgel nyomon követjük, és várjuk a versenyek folytatását, amikor a helyzet javul. Időközben gondolunk azokra akik érintve vannak és kívánunk mielőbbi gyógyulást nekik."

 

Az ATP események felfüggesztésére azonnali hatállyal kerül sor, ami azt jelenti, hogy az e heti ATP Challenger versenyek Nur Sultanban (Kazahsztán) és Potchefstroomban (Dél-afrikai Köztársaság) nem fejeződnek be.

 

Az ATP gondosan felülvizsgálja a Fedex ATP Rankings pontokhoz kapcsolódó helyzet széles körű hatását, és minden döntést megfelelő időben közzétesz. Ezen felül a Fedex ATP Rankings pontjai nem lesznek elérhetőek az ITF tour eseményein a felfüggesztési időszak alatt.

"Nagyon sajnálom, hogy a Magyar Tenisz Szövetség egymás után elvesztette a két legjelentősebb nemzetközi versenyét az idén, de az egészség és a megelőzés mindennél előbbre való. Bízunk abban, hogy a megfelelő intézkedésekkel, a vírus vissza fog szorulni és nemsokára újra szurkolhatunk kedvenceinknek a pályán."- mondta Juhász Gábor a Hungarian Open versenyigazgatója.

© Hungarian Tennis Association

SlagerFM_958MHz_logo_kek_2019.png